-
Aile Terapisi Nedir?
-
Aile ve çift terapisi; değişim ve gelişimi sağlamak adına, aileler ve çiftler arasındaki yakın ilişkinin çalışıldığı, psikoterapinin bir dalıdır.
Bireylerin diğer insanlarla kurdukları ilişkiler, ruh sağlıkları ve duygusal doyumları açısından çok önemlidir.
-
Ergen Terapisi Nedir?
-
Ergen terapisi, ergenin kendisini daha iyi tanıması, isteklerini ve arzularını şekillendirmesi, anne baba ile daha ılımlı ilişkiler kurabilmesi, öfkesini yönetebilmesi konularında fayda sağlamaktadır.
-
Otizm Belirtileri Nelerdir?
-
Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde basit testler ile tanısı erken konulabilmektedir. Erken tanı ve uygun rehabilitasyon programı bu vakaların hayata kazandırılmasında büyük rol oynamaktadır.
-
Başlıca Uyguladığınız Terapiler Nelerdir?
-
Davranış tedavisi, Bilişsel analitik terapi, Rasyonel duygusal davranışçı terapi, Psikanalitik ve psikodinamik terapiler, Psikanalitik tedavi, Dinamik kişiler arası terapi, Hasta merkezli terapi, İşlem analizi, Transpersonel psikoloji, Sanatsal psikoterapi, Drama terapisi, Müzik terapisi, Sistemik tedavi, ve Psikodrama olmak üzere 10 terapi türümüz mevcuttur.
-
Psikolojik Test Nedir?
-
Psikolojik test, temel olarak kişiye ait bir davranış kalıbının standart ve objektif ölçümüdür. Test sonuçları kişilerin davranışlarından örnekler verir ve bunu başka insanların ya da kişinin farklı zamanlardaki davranışlarıyla kıyaslama imkânı sunar. Psikolojik testler diğer bilimlerde kullanılan testlere benzer.
-
İnsanlar Neden Psikoloğa İhtiyaç Duyar?
-
Kendimizi çıkmazda bulduğumuz sorunlarımızı çözemediğimiz durumlar olabilir. Sorunlar olmasa da memnuniyet duygumuzda eksiklik, sebepsiz yere sinirlilik hissedebiliriz. Sadece bazı konularda farklı bir bakış açısıyla olaylara bakmasını istediğimiz bir kişiye ihtiyaç duyabiliriz. Psikoloğun amacı; terapiyle birlikte, ruhsal ve psikolojik açıdan sizi rahatlatıp, farkındalık değerinizi arttırıp toplumsal hayattan zevk alabilen bir birey olmanıza yardımcı olmaktır.
-
Terapiye ne zaman başvurmalıyım?
-
- Hayatın belli dönemlerinde zorlu yaşam deneyimlerine maruz kalabiliriz. Bu deneyimler sonucu kendimizi mutsuz, çaresiz, sıkışmış, gergin ve kaygılı hissedebiliriz. Bu süreç uzadığı zaman bireylerin günlük hayatını sürdüren işlevlerinde bozulmalar başlar. Kişinin sorunlarla başa çıkma becerileri zayıflayabilir , ilişkilerinde bozulmalar ve iş performansında düşüş meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda psikolojik destek almanız önerilir.
-
Terapistimi seçerken nelere dikkat etmeliyim?
-
Terapistinizi seçerken alanında uzman olduğuna ve sizin başvurduğunuz probleme yönelik gereki eğitim ve süpervizyonlarını tamamlamış veya sürdürmekte olmasına dikkat etmelisiniz.
-
Terapi süreci bana nasıl yardımcı olur?
-
Terapi sürecinde, size sıkıntı veren duygu ve düşüncelerinizi söze dökmek için güvenli bir ortam sağlanır. Bu da dolaylı olarak duygu ve düşüncelerinizi daha iyi anlamanızı ve onlar üzerinde kontrol kazanmanızı sağlar.
-
Seanslar ne sıklıkta gerçekleşir?
-
Bu durum kişiden kişiye ve başvurulan soruna göre değişiklik göstermektedir. Çoğunlukla haftada 1 seans olmakla beraber bazı danışanlarımızda haftada 2 seans veya iki haftada bir seans gibi düzenlemeler yapılır.
-
Seanslar ne kadar sürer?
-
Seanslar yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir. İlk seanslar değerlendirme seansı olduğu için daha uzun sürebilir.
-
Oyun terapisi nedir?
-
Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların ihtiyaçlarını ifade etmelerini sağlayan özel işleve oyun terapisi denir. Terapist araç olarak çocuğun kendini en doğal şekilde dışavurum tarzı olan oyunu kullanır.
-
Oyun terapisi çocuğuma nasıl yardımcı olur?
-
Oyun terapisi süresince çocuklar yaşadıkları olaylara karşı bakış açılarını değiştirebilir ve bu da sonrasında davranışlarını ve insanlarla kurdukları bireysel ilişkileri iyileştirir hale gelir.
-
Oyun terapisi çocuğumun evde oynadığı oyundan farklı mıdır?
-
Oyunun işlevi evde de terapide de aynıdır. Oyunun 3 temel fonksiyonu vardır: Fiziksel gelişim, kavramsal gelişim ve duygusal dışavurum. Alanında eğitimli oyun terapisti ile oyun duygusal amaca hizmet eder ve bu da terapinin temelini oluşturur.
-
Ebeveynler olarak seanslara katılabilir miyiz?
-
Oyun terapisinde ailenin ve ebeveynlerin katkısı çok önemlidir. Aile ile terapistin görüşmeleri düzenli devam eder. Bununla birlikte oyun terapi seanslarına da terapistin uygun gördüğü takdirde davet dilebilirler.
-
Oyun terapisinde yaş sınırı var mı?
-
Oyun terapisi 2-12 yaş arası bireylere uygulanmaktadır. 2 yaşından küçük ya da 12 yaşından büyük bireyler için farklı terapi ekollerine başvurulmaktadır.